Thursday, November 6, 2008

~Khas Buatmu~



Bismillahirrahmanirrahim....


Assalammualaikum,,


Mm,, ana rse, dah bnyk kali antum antunna diperingatkan tentang BERSYUKUR kn? mm,, tp, ana kt sni, terasa mcm disuruh untuk memperingatkan lagi.. so,, terime jela ye...


mm,, cube kite kira ade berape nikmat yg Allah bg kat kite? meh,, kite try kire same2 ye.. 1? nikmat hidup, semestinya.. 2..nikmat ISLAM,waa~.. 3..nikmat IMAN, fight2 nafsu!!.. 4..nikmat tubuh badan.. 5..nikmat ibubapa.. 6..nikmat adik-beradik, keluarga.. 7..nikmat tempat tinggal, selesa lagi uh.. 8..nikmat sekolah.. 9..nikmat,, penting2,, ILMU!!.. 10..nikmat guru2 n rakan2.. 11..aha.. nikmat SAHABAT, uu~bertuahnye.. 12..nikmat makan minum.. 13..nikmat pakaian.. 14..nikmat cuaca, (panas, sejuk, mendung).. 15..nikmat siang dan malam,, "sunyi.... selubungi malam...." eyh2,, sambung2.. mm,16..nikmat tumbuh2an.. 17..nikmat UDARA,, hurrrp!.. 18..nikmat KESIHATAN~~(sihat akal, tubuh badan, cergas lg cerdas)~~.. mm,, ape lgih.. banyak nye, ni xmasuk lgih dgn rupa dan sifat diri kite yg bijak, hensem, cantik, pandai, aktif, cepat pick up, berani, kreatif, inovatif.. ni sume dikire nikmat jgak kn? so,, mmg xterkirelah nikmat yg Allah berikan kpd kite.. Eyh2!!! kne cakap ape?? ....... ape??? ....... ape?? laa,.. kuat la skit.. "ALHAMDULILLAH!!" haa, kn dgr tuh.. so,, kt snih, dalam saat dan detik ni, same2lah kite ucap Alhamdulillah dgn hati yg penuh ikhlas kerana Allah.. igt balik, sgale nikmat2 yg kite ade nih bukanlah hak milik kite selama2nya.. and remember, all of these 'nikmat' are his creation and he is the OWNER,, bile2 je Allah boleh tarik mne2 nikmat yg kite ade.. jgn sampai tersalah atau sengaja2 salah gunakan nikmat2 tu..

Lepas nih,, same2lah kite ingat, ingat, ingat, dan ingaat.. bersyukurlah and sebut lah 'Alhamdulillahi Rabbil Alamin' bile dapat ape2 yg kite suke, yg berharga, n ape2 lah yg dikire sbagai nikmat Allah.. kayh? boleh kn? xsusah pun,, dahla kite dpat ingat kt kekasih dan CINTA kite yg satu,, tmbah lg dgn PAHALA, Insya Allah... Ameen.. kay,, ana rse ana dah puas smpaikan ape yg ana perlu ingatkan untuk antum n antunna..

~SALAM~

8 comments:

Anonymous said...

andai diuji pon.. jgn lupe.. "alhamdulillah"..

lalala~~

Xellos said...

hurmmm...btol2...terlampau byk.....so...kne la bersyukur dgn apa yg ada...

**Nurfatmah Nabilah** said...

to anony.. Insya Allah,, Allah menguji tandanye die saayaang...

to suhail.. hehe,, yup3..

thanks komen... :)

Anonymous said...

nikmat kesihatan yg tak seharusnya disalah gunakan kerana mungkin suatu hari nanti.. Allah benar2 menarik kembali nikmat tersebut..

maka, bersyukurlah dengan nikmat Allah dan gunakanlah ia dengan sebaik mungkin.. insyaallah

YEY!! said...

little-daie? not so little anymore [chubby].. sshhh!

little hafiz.... said...

alhamdulillah!!!!!!
next year PMR!!!
kena bersyukur...

**Nurfatmah Nabilah** said...

hehehe... yup3...

Anonymous said...

sedap ah wordplay!!! yg jason mraz nyanyi tuh.. serius!!