Tuesday, May 26, 2009

*Adik-adik Al-Amin*

Bismillahirrahmanirrahim..

waahh, penat sungguh time2 exam ni.. Alhamdulillah, penat2 pun, best coz dapat ulangkaji semua chapter form1, form2 n also form3.. Semoga berjaya semua murid AlAmin dalam peperiksaan nie~.. At the same time, we have to remember, peperiksaan di akhirat itu pasti, so, jangan ingat time peperiksaan sekolah je nak dekatkan diri pada Allah.. :)


Alkisahnya semalam ana agak tensen, ffuuh.. Pendidikan Islam, Tassawwur n Kemahiran Hidup.. sampai tgh jawab soalan ramai yang sakit perut coz xsempat makan.. ade juga yang tertidur time buat akaun.. lalala~ hahaha, seronok bersama rakan2 kat sekolah..
Petang td, lepas habis paper Science and Tasawwur, ana lari ke kantin untuk menyahut seruan makcik2 kantin.. aceceyh, lapar xmakan dek kekhusyukan kawe bersama buku~ Alhamdulillah, sudah makan, ana ke pondok banat.. Adelah adik2 sekolah rendah kat situ, mayb darjah satu (banin)..


Ana : Ya Allah, air sape tumpah ni.. Basah habis beg adik ni.. Kesian betul..
Amirul : Mana beg ana.. Tak jumpa lah.. Hisshh.. (smbil mmegang botol airnya)
Kaklong : Cutenya suara die.. haha, geram dgr..
Ana : Amirul letak kat mne beg amirul?
Amirul : Ntahla, td ade kat sni.. Beg kite beg Ben Ten.. Warna Hitam..
Haziq : Kakak, kalau kakak nak tahu.. Ben Ten tuh yang ni ha.. (smbil tunjuk beg lain yg ade gmbar Ben Ten) yang lelaki ni..
Ana : haha.. Akak kenallah Ben Ten yg mne.. akak selalu tgk tau, adik akak suka..
Haziq : Ohh, ana ni kan 'orang kuat' tgk astro taw.. (adess, die ckap kuat2)
Ana : haha, Haziq 'orang kuat'? Akak xkuatlah..hehe..
Then Haziq ketawe.. comel benar..
Ana : Ha.. ni beg Ben Ten sape ni?
Amirul : Beg ana!!
Kaklong : Ni warna biru lah Amirul.. kata hitam.. heh..
Ana : haha, korg duduk sni lama2 xpe ke ni..?
Haziq : Astaghfirullah!!!! Dorg dah start solat!!! Lupa!! Cepat!! (suara comel!)
Then die lari pergi dewan..

hahaha.. satu pondok banat gelak tgk gelagat dorg.. lagi2, time Haziq jerit "astaghfirullah", panik sume yg ade kat situh.. comel betul~

5 comments:

*mscreator* said...

hahaha*gelak guling-guling* Seriously, suara Amirul tu sangat-sangat-sangat-sangat comel. Cari beg Ben-10 memang-best. Taktahu-lah macam mana mereka boleh lupa solat
(ayat mereka memang tak-boleh-bla)

P/S; Nanti kita cari Amirul tu lagi, nak ? haha :ppppp

Nur Baitil Atiq :) said...

salam :)

mesti comel kan amirul tuh? ;)
hahaha..
waa~nabilah menyahut SERUAN makcik
:):):):)
hahaha..ayat mu~
juz kidding ;)

p/s:dia ckp "asthaghfirullah"??

fulamak~tabik laa ;)
mesti comel :):)

Nurina Syazana said...

kakakaka sgt cute....

Nur Syuhada said...

hahha...
lawak gler...
sure cumell gle bdk tue..

nurfatmah nabilah kamarulzaman said...

keh3.. mmg sgt chumeyh~ bak kata kaklong, gelak guling2.. haha, baitil, yer ana sahut seruan itu~ lalala~ :) love u..

nway, thanks semua coz sudi komen..