Sunday, December 28, 2008

* It is, The Time *

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalammualaikum..

Maal Hijrah~! 1430 hijriah,, kita sudah bertemu.. Maka bermulalah misi dan visi baru kita dlm meneruskan perjuangan hidup ini.. Selamat berjuang.. :)

"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah) sama ada dalam keadaan ringan (dan mudah bergerak) atau dalam keadaan berat (di sebabkan banyak tanggungjawab)."
(at-Taubah : 41)

Insya Allah, post kali ni akan lebih kepada MUHASABAH kembali apa yg telah ana, antum n antunna lakukan sepanjang 1429 hijriah (tahun 2008)..

Tesper 2008 ( juara :: Al-Falah)

*Sambutan Hari Guru 2008*

Minggu Al-Quds - Palestin Fi Qulubina Abadan Abada



Karnival Ko-Kurikulum 2008 - Kelab Masakan



Ekspidisi Tingkatan 2 - Gunung Angsi, Negeri Sembilan



Iktikaf di sekolah (form 1) - Iftar Jama'ie

Majlis Perpisahan Tingkatan 5 -masih ingat pesanan cikgu hawa :)

Tahun 1429 hijriah sudah berlalu, Alhamdulillah, kita masih mempunyai nikmat hidup di dunia ini.. Moga segala pengalaman, kesilapan, mahupun kejayaan pd tahun yg lalu dijadikan PENGAJARAN buat diri sebagai persediaan dlm menempuh hari2 dan waktu2 yang akan datang.. Dan sama samalah kita menambahkan lagi amalan dan perbuatan yg baik dan diredhai Allah.. Halang nafsu supaya tidak melakukan perkara2 yg tidak diredhai Allah serta cuba sedaya untuk menjauhinya.. Semestinya kita idamkan Syurga Allah SWT, maka isilah dan penuhilah peluang ini dengan perkara2 yg dapat membawa kita ke sana, Insya Allah.. :)

Pesanan buat rakan seperjuangan, di mulai dgn kakak2 n abang2 f3 2008, memandangkan esok kalian akan mengambil result PMR, ana doakan agar Allah beri yang terbaik buat kalian, Ameen.. Bagi kakak2 n abang2 f5 2009, hahaha.. SPM.. chaiyok2, Doa' bbnyk.. do the best u all~! Seterusnya buat adik2 yg bakal masuk form 1, huhuhu.. Selamat datang ke alam sekolah menengah (alam yg xboleh main2 mcm skolah rendah, jd matang skit.. haha) Moga kalian menjadi junior mithali di Al-amin.. n, last skali, tak lain dan tak bukan,, semua f3 2009~!! PMR~!! chaiyok2.. ana doakan agar Allah permudahkan segala urusan kita dlm berjuang untuk mndapatkan yg terbaik dlm peperiksaan nanti, Insya Allah.. Ameen.. :)

hehe,, Assalammualaikum.. Senyum selalu.. :)

12 comments:

Kaza said...

SPM?? ahohohoho~~
nak tgok post nih tetiap hr aah...
menaikkan semangat untuk menempuh hari-hari mendatang!! ^.^

syukran!!
doakan utk kejayaan dalam PMR dan SPM yer semua!! gerhh!!
doa2 pn usaha yer semua!!

salam..!!!!!

nabilah baik nabilah baik!!
nabilah chan!! nabilah san!!
~~tata titi tutu~~

lurhaf said...

pmr,., percayalah,., tensen2,., hahaha,., kepada sumer yg nak amik PMR tahun depan,., preparelah yer,., dari segi mental and fizikal,., lalala~ PMR~!! kami dah lepas,.,

~salam

*mscreator* said...

xpdc gunung angsi!! tak boleh lupe,saket kaki,saket tangan,saket semua. tapi still berjaya! ;))

yeahh,juara Al-Falah,Falah Falah. :DD

Kazza semangat memberi komentar! HAHA, :P:P.

All the best to you too nabilah!
Insyallah semua dipermudahkan :))

Salam2. miss you! :DD

nurfatmah nabilah kamarulzaman said...

salam..

to kaza : elleh, nk tgk tetiap hr yer, memberi smangat yer.. ke... sumber inspirasi? ^.^ hoho.. afwan! thanks kaza coz komen.. ;)

to lurhaf : yer2, percaya2.. huhu, terima kasih2.. Insya Allah kami akan sungguh2 prepare sblum PMR.. :D wsalam..

to kaklong : hahaha, mmg2.. saket2.. ohh yerla, tahniah la yer ahli juara Al falah.. :D thanks komen.. :)

salam..

MiZuHaShI kUnIUmI.. said...

salam.. hurm.. kejap jer masa berlalu.. nway, kalau dah masuk thn bru.. semangat pown mesti lah bru kan.. so, aper lg?? belajar lah.. haha.. x smp setahun pown lg nk peksa pmr n pmri.. hurm.. jom onese7en.. kita gegarkan satu alamin!!

Smile said...

salam,

post yang sangat menarik...jadikan setiap kesalahan yang telah dilakukan sebagai pengajaran..itulah gunanya masa lepas...dan tidak melakukan kesalahan yang sama berulang kali..itulah gunanya masa hadapan.

Muhasabah diri..:D

Jika asyik teringatkan yang lalu, bagaimana kita hendak bergerak maju ke hadapan, oleh itu,
KEEP MOVING FORWARD!
~sampai ke syurga Allah..

~Happy PMR and PMRI year dan Happy coming back to school!

**ceria-ceria selalu**

Isyraf Imrani said...

hmmm btol2 ana stuju ngn smile

Speedster412™ said...

Salam pada Fatmah,
Nampak mcm best je korang naik Gunung Angsi, tp kena exchange dgn jalan lalu Australia. Malangnya tak dpt putarkan masa balik. Biarlah kesilapan jd pengajaran.

nurfatmah nabilah kamarulzaman said...

salam~~

to muaz : wsalam,, huhu, btul3.. jom3~! kita belajar rerajin n usaha dptkan result gempak2.. huhu!! Insya Allah..

to smile : wsalam, thanks smile.. betul2,KEEP MOVING FORWARD!! till we reach the jannatul firdaus.. ohh, hehe, happy pmr n pmri to you too.. :)

:) thanks :)

nurfatmah nabilah kamarulzaman said...

to isyraf : ohh, hehe.. ana pun setuju.. :) thanks komen..

to afiq : wsalam.. ohh, hehe, bukan mcam dah, mmg best pun.. :D huhuhu.. thanks komen..

salam~~

Amer said...

lagu i look i look tu kamu korek mana?

best best.

Kaza said...

salam again!!
wut??!! asal tak update??!!
patut aah ade org len suruh awk update blog!! mmg berdebu smpi kelabu mcm blog alak.. haha